استفاده از متن و عکسهای سایت و بازنشر آنها ممنوع است.
از پائیز سال 1394 برای نهادینه شدن نقش هنر در توسعه فرهنگی و اقتصادی جوامع محلی، فعالیت های من در روستاهای جزیره قشم شروع شد. طرح ابداعی من این بود که پس از انجام طراحی، پارچه های کهنه و اضافه دوخت لباس بازیافت شوند و به شیوه ی تکه چسبانی، در پشت شیشه چسبانیده شوند. ابتدا آموزش به دختران و زنان در روستای سلخ در خانه ی زینت شروع شد. سپس در روستاهای دیگر جزیره قشم توسعه پیدا کرد.
پارچه های مورد استفاده ی زنان جنوب رنگین و نازک هستند. پس از نصب در پشت شیشه، رنگ ها با شفافیت دیده می شوند. تجربه ده سال کار من در جزیره ی هرمز کمک کرد که در مدت کوتاهی، مسیر آموزش طی شود. تصور غلطی که در جزیره ی هرمز وجود داشت این بود که شگفتی خاک آنجا و به کارگیری آن می تواند الزاماً هنری ارزشمند را به وجود آورد. به همین دلیل در قشم از پارچه های دور ریز استفاده کردم و قصدم این بود که با استفاده از مواد ظاهراً بی ارزش به تولیداتی دسترسی پیدا کرد که ارزش فرهنگی و اقتصادی داشته باشند.
در سالهای بسیاری در جزیره هرمز با جامعه محلی کار مشترک انجام دادم. همیشه این سئوال وجود داشته است که آیا هنر میتوان در توانمندی اقتصادی و توسعه فرهنگی جوامع محلی نقش داشته باشد؟
برای این کار طرح های مشابهی که در جزیره هرمز استفاده می شوند به کار گرفته شدند، اما به جای خاک ها با بهره گیری از روش ساخت چهل تکه پارچه های رنگی به صورت تکه چسبانی در پشت شیشه ها چسبانیده شدند.
با توجه به نازک بودن و رنگین بودن پارچه های مورد استفاده زنان جنوب پس از نصب رنگها با شفافیت دیده می شوند.
حالا این چشمنداز وجود دارد که فعالیت ها به نسل بعدی منتقل شود.
Views: 14